Avhengig av tilgangen på faglig kompetanse i egen organisasjon er det tilrådelig med egen faglig fordypning. De følgende avsnittene tar for seg områder der pålitelig informasjon er gratis tilgjengelig. For fagstudier henviser vi til undervisningsinstitusjonene Høgskolen i Stord/Haugesund(HSH) og Norges Tekniske Universitet i Trondheim (NTNU). Der nettstedene kommer til kort, anbefaler vi direkte dialog med nettestedeierne, da de ofte er behjelpelige med ytterligere bistand.
1 Myndighetenes nettsteder: Her finner du, i tillegg til lover og forskrifter med veiledning, offentlige utredninger, forskningsrapporter og gjennomtenkte råd.
- DiBk – Direktoratet for Byggkvalitet forvalter Plan- og Bygningloven.
- DSB – Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap forvalter Brannloven.
2 Interesseorganisasjoners nettsteder: Her finner du folkeopplysning om farer og tiltak. Linkene til organisasjoner og virksomheter som er tatt med i boken er ikke sponsede, og organisasjoner som vi ikke har linket til, men som ønsker å bidra med kunnskap og hjelp, er velkommen til å kontakte oss.
- BFO Interesseorganisasjon for aktørene i bransjen som jobber for bedre forebyggende brannsikkerhet i det Norske samfunn.
- Brannvernforeningen Stiftelse som jobberNorges uavhengige organisasjon for informasjon om brannvern til folket. Utgir fagbladet Brann & Sikkerhet, holder kurs i varme arbeider og om brannforebygging i virksomheter.
- Brannteknisk forening Bransjeforening for klassifiserte leverandører av produkter og tjenester i forbindelse med brannslokkemateriell, prosjektering og installasjoner.
- BFO Interesseorganisasjon for bransjen som jobber for bedre rammebetingelser i brannbransjen
- Bransjenormer og standarder: Standard Norge, Byggforsk.
- FG Forsikringsbransjens godkjenningsnemd. Aktuell for sprinklerkontroll (ESS), brannalarmanlegg og kontroll av slokkeutstyr.
- Termbasen Snorre, databasen til Standard Norge for definisjon av terminologi.
- KBT Kollegiet for brannfaglig Terminologi har en oppslagsbase med faguttrykk som gir enkle forklaringer og hjelper bransjen bruke et mer enhetlig språk.
- bygg uten grenser Betongbransjens interesseorganisasjons informasjonsportal
3 Virksomheter med faglig relevans: Produsenter og leverandører har mengder av kunnskap om de ulike problemstillingene og om branntekniske løsninger. Med litt sunn skepsis og ved å etterspørre dokumentasjon vil drøfting med ulike firma ofte gi gode løsninger og ideer til en lav kostnad. Det må benyttes leverandører med sentral godkjenning, akkreditert sertifisering, og dokumenterte produkter.
- FOU laboratorier: SP Fire Researc (Norges brannlaboratorium), Sintef byggforsk har artikler, rapporter og byggdetaljblad som angir fagmessige løsninger.
- Rådet for vedlikehold av brannslokkeutstyr
- Forsikringsbransjen: If , Gjensidige og brannløftet, Storebrand, Tryg, våre største forsikringsaktører er opptatt av brannsikkerhet, og har gode råd og mengder av kunnskap som de i stor utstrekning villig deler med kunder og forbrukere. Finans Norge har viktige sentraliserte funksjoner, sjekk link for brannstatistikk og gode råd på nettstedet.
- Sertifiseringsbransjen: Veritas, Norsk Sertifisering har ressurser som kan bistå med sertifisering og revisjon av virksomhetens systemer.
- Rådgivere (Fortrinnsvis branntekniske rådgivere med sentral godkjenning i tiltaksklasse 2 og3 i fagområde PRO brann og Kontroll Brannsikkerhet.)
- Leverandører (Fortrinnsvis leverandører med sentral godkjenning i relevant tiltaksklasse 1-3, fag- og mesterbrev der det er relevant og sertifisering av kvalitetsstyringen ISO 9001 ol.)